Snart sommar

Sommaren är ju här vädermässigt men nu går man och väntar på att få semester och vara ledig. Ska bli så skönt!
Men det känns väldigt trist att sluta på jobbet. Jag trivs jättebra med mina kollegor och nu har man verkligen börjat känna sig som en i gänget. Man visste ju det innan, men ändå känns det tråkigt. Idag hade jag middag för de tre andra i mitt arbetslag. Jättetrevligt och jag blev nöjd med den maten som jag gjorde. De är jättegoa alla tre!

Igår köpte jag bröllopsklänning! Hade väntat ett tag på en klänning som jag tyckte var väldigt snygg, men den var inte lika fin på mig. Så det blev den klänning som jag provade förra gången. Den var väldigt fin! Så det känns bra att kunna bocka av från listan. Vi var ju i Tyskland i helgen så all öl, vin och sprit är fixad! En bock till.

Kanske skulle ta och försöka skapa lite snart, men det går lite i vågor det där!


Lång fredag

Idag har det varit en lång fredag. Vi har haft stängningsdag idag vilket innebär att alla barn är lediga och vi personal åkte till Tjolöholms slott och hade det trevligt. Underbart väder vilket innebär att jag är ganska röd i fejan nu! Vi satt ute hela dagen och pratade i arbetslagen, det var laxlunch och slottsvisning. Efter åkte vi till en arbetskamrat som har sitt hus i Träslövsläge och fikade. Jättemysigt hus och träslövsläge var mysigt det med! Direkt på grillkväll efter det. Nu har jag precis vikt tvätt och städat lite, får fortsätta imorgon med resten. Kim är i Tyskland idag så jag är själv hemma vilket kan vara ganska skönt ibland.

De två senaste korten som jag har gjort. Det har blivit mycket kort det senaste konstigt nog. Det går kanske i perioder det där!
image301

image302

Snart kanske jag ska gå och lägga mig!

Pysselträff

Idag har jag varit iväg på en liten pysselträff med Göteborgspysslare. Mycket trevligt! Hade en liten lätt packning men fick gjort det som jag ville få gjort. Påbörjade ett projekt som kommer att ta ett tag och färglade en massa motiv. Dessutom hade snälla AMA med sig sin BIA så att man fick prova. Jag band ihop en liten bok som jag inte vet vad jag ska göra med. Blev ganska sugen på att köpa en sådan där mackapär och det blev Lina med så vi kanske slår våra påsar ihop!
Gjorde ett beställningskort med:
image297
Till en kvinna som fyller 65. Jag älskar den här stämpeln. Den är så härlig.
Gjorde två kort till när jag kom hem. Gjorde två flugor på smällen och gjorde både ett tävlingsbidrag och ett beställningskort.  Det är dr.Nina http://krumelurkonst.blogspot.com/ som har en tävling att man ska lifta något av hennes kort. Jag har valt att lifta detta härliga kort.
image298
Mitt kort blev såhär:
image299
Det ser alltid tristare ut när man scannar det än vad det är i verkligheteten. Nåja det var kul att lifta Nina så det får jag ta och göra igen.

image300
Även detta ett beställningskort till några som gift sig. Kul att göra beställningskort för jag gör så få kort nuförtiden så man måste nästan ha en push för att göra det. Vill man beställa ett kort så får man jättegärna göra det!
Nu är det march i säng!!

På G idag

Ja idag har kreativiteten sprudlat. Har fått gjort en hel del och skulle gärna fortsätta, men nu är klockan lite mycket. Tänkte visa upp det som jag gjort iallafall.
image292
Har precis upptäckt den här färgen på Bazzil och var tvungen att köpa 4 ex av den idag. Gillar den! Dessutom passade den fint till den grisrosa mannen på bilden. Från Chicago när Kim solade medan jag var på CHA-mässan. Tydligen var jag där lite för länge!

image293
Coca-Cola World i Atlanta. Lo:n är ganska trist, men jag vet inte riktigt hur jag ska förbättra den. Tips mottages!

image294
Den här LO:n blev jag ganska nöjd med även om den är ganska suddig på bilden. Bazzilen är turkos egentligen och det blev en så bra kontrast mot färgerna i fotot. Journalingen står runt och ramar in.

image295

En Lo om vår reseekonomi. Vi förde en dokument över ekonomin för varje dag. Skrev in hur mycket vi hade lagt på mat, boende, transport och övrigt. Det är ganska roligt att kolla tillbaka på. Bra att få använda lite siffror från alla Thickers med för det är inte så ofta jag gör det.

image296
Ett beställningskort. Kortet är mer gräddvitt än vad det ser ut att vara samt att filuren är lite rosatonad.
Det var allt för idag, men fler ligger på bordet och väntar på mig!

Utmaning

Såg denna utmaning i denna blogg http://badankor.blogspot.com// och tyckte att den var lite rolig.

För 5 år sedan:
Hade vi precis flyttat ihop i vår mysiga tvåa. Jag började plugga till lärare och kämpade med de första tentorna. Det var så härligt att kunna ha fester och bjuda hem folk när man ville. Jobbade extra en massa och hade börjat i ett nytt lag i innebandy. Hade överraskningsfest för Kim som fyllde 25.

För 3 år sedan:
Läste svenskainriktningen och cyklade fram och tillbaka till Humanisten. Vi var ute mycket med vår båt och hade roliga fester. Planerade för vår Blingblingfest och vi började fundera på att kanske förlova oss.

För 1 år sedan:
Gjorde jag min examensuppsats och planerade för jorden runt resa. Vi fixade med det sista inför avresa och var ganska nervösa. Det var 50-60-talsfest på gång och det grillades mycket i det fina vädret.

För 3 månader sedan:
Hade jag arbetat en månad som lärare och såg fram emot första sportlovsveckan med betalt. Vi var på Vinterskog och hade Göteborgstema. Började fundera på hur nya lägenheten skulle möbleras.

Igår:
Hade jag en slapp förmiddag och sedan var det storstädning i scoutstugan. Vi var ruskgt effektiva och det blev riktigt bra. Efter grillade vi här på gården och satt inne hos oss. Det gick att få plats 10 per runt vårt matbord.

Idag:
Har jag hittills gjort 3 LO:s och hoppas på att göra några till. Har varit på danspass på Friskis och lagat lite lax till middag.

I morgon:
Är det pysselträff!

Om 1 år:
Är vi lyckligt gifta och funderar på vad vi ska göra till sommaren när vi förhoppningsvis har en längre semester ihop. Jag har hittat ett bra jobb som jag vill ha.


Känn er utmanade att skriva i era blogga och lämna gärna en kommentar om ni gör det så att jag kan läsa!


50-årsfest

Igår var det dags för Göteborgsvarvet i staden. Kim skulle ha sprungit men insåg att han inte hann. Vi skulle vara på kalas 17.00 och han skulle börja springa 14.30. Det blev lite tight så vi bestämde oss för att bara åka in och kolla på de som startade. Otroligt mycket folk och man blev nästa lite sugen på att springa själv av stämningen, men när man tänker på att det är nästan 3 varv på åttan så blir man inte lika sugen!

50-årskalas ja, det var Kims förra chef som fyllde och han är väldigt trevlig så det är klart att det blev ett trevligt kalas, men det är klart att man känner att man drar ner medelåldern lite. Sakerna man skämtar om är lite annorlunda och vi brukar inte dansa så mycket styrdans som det var på det här stället! Men vi hade kul och var inte hemma förrän vid 2. Jag gjorde kortet till den present som vi hade lagt ihop till.
image286

En tjej tyckte det var så fint så hon beställde 3 andra kort. Trevligt!

Röstningen är avslutade på pyssel.net från Cyberpysslet så jag kan visa det som jag gjorde dit med.
image287
Den lilla stickersen är från Lagerhaus. Man skulle ha med ett visst antal av vissa saker.

image288
Kortet skulle vara monokromatiskt alltså det skulle bara gå i en färg. I detta fall rosa! ;-) Man fick välja färg själv.

image289
En av utmaningarna var att man skulle göra ett kort med tema västkusten.

image290
Denna LO var också med, det var den enda som fick en röst! Jag gillar den iallafall. Emmy är så go på bilden! Ramarna köpte jag på mässan från Autumn Leaves och de är så fina!

Det var allt för idag!

Kreativitet igång

Min kreativitet kom igång, härligt!

Så nu har jag gjort tre Lo:s till, en var till pyssels majtävling så den får vänta ett tag.
image284

image285

Har jag gjort ikväll, härligt!

Knas

Ibland blir det bara knas. Igår lades bidragen till cyberpysslet upp och jag såg att bara ett av mina fem bidrag fanns med. Tjejen som ordnade det hela skrev att någon hade gjort fel så jag antog att det var jag men efter att ha kolla noga så har jag inte gjort fel. Jag skickade ett PM och frågade men kände mig ganska dum för jag vet ju hur mycket jobb och meck som läggs ner på ett cyberpyssel, ville inte verka otacksam liksom. Fick som svar att något hade blivit fel och att det inte var mycket att göra åt. Lite besviken blev jag nog för det är klart att man vill vara med och försöka vinna priserna. Men nu när jag loggade in så hade sötsnöret fixat det iallafall. Tyvärr hade jag klantat mig ändå och gjort ett av bidragen för stort så det tänkte jag visa här.

image283
Det var efter en kortskiss som Tettiz gjort. Jag har gjort flera kort med starka färger och det känns så härligt. Jag blev nöjd med det här kortet men tyvärr blev det för stort som sagt. Stickersen är från Lagerhaus.

Är rätt trött på allt just nu. Det känns liksom övermäktigt det mesta. Det har varit alldeles för mycket den senaste tiden och det känns som att det aldrig tar slut. Det finns ingen ände på det. Jag vill bara dra täcket över huvudet och sova...länge.

Äntligen...

...har jag skapat något! Men tyvärr kan jag inte visa det. I helgen var det cyberpyssel på pyssel.net och då passade jag på. Jag skapar bättre när jag har lite press och något att göra efter. Så det har blivit inte mindre än 4 kort och 2 LO:s gjorda i helgen! Himla trevligt! Jag kan visa en av Lo:sarna för den är inte med och tävlar och resten får jag visa när det är klart med omröstning.
image274
Den var till en monokrom utmaning men man skulle göra ett kort så jag gjorde ett kort i en annan färg med.

I helgen har det varit fullt av festande och kalasande. I fredags firade jag min födelsedag med släkten. Det var så gott väder, vi grillade och det funkade fint att vara 15 st i lägenheten som åt samtidigt. Kändes skönt!
image275
Vår nya soffa och vardagsrum.
image276
Glasstårta från Lejonet och Björnen! Mums!

Igår hade vi en härlig dag i Göteborg. Gött väder! På dagen var vi på Heden och spelade minigolf och på kvällen var det dags för inflyttningsfest. image277

Det är så gott att man kan sitta några stycken på balkongen. Igår var det lagom temperatur hela kvällen. Linda-tumme på det!

image278

image279

image280

Så till slut var det födelsedagskalas för Lina idag. Hon fyller 30 imorgon och av oss fick hon ett välmatat scrappaket. Jag plockade ihop hur mycket som helst igår på Inex. Himla kul!
Vi satt ute på gården som ju även är vår gård.

image281
Kim passade Emmy medan Martin och Lina fixade.

image282

Vårruset

Som en av 19000 så sprang jag idag vårruset. Det gick lättare än jag trodde, sprang under halvtimmen. Det var jag nöjd med. Just nu sitter jag och lyssnar på olika valser att dansa till på bröllopet. Vi var på valskurs i måndags och nästa tisdag är det dags igen. Då måste vi ha bestämt vilken vals vi ska ha dansa till. Just nu lyssnar jag på Dans på Brännö Brygga. Den är ju fin och har en bra anknytning till havstemat. Dessutom har vi haft hus på brännö. Det är fler och fler saker som löser sig inför bröllopet även om vi har många saker kvar att fixa. Nu när lägret är över så kanske man kan ägna sig ännu mer åt det.

Jag har varit kass på att pyssla det sista. Det är så himla mycket annat som ska hinnas med.

Torsdagar och fredagar är mina tråkigaste jobbdagar. Hu jag ser inte fram emot det. Måste gå och lägga mig nu, börjar ju halv 7 på torsdagar.

Har fått en helt konstig allergi eller vad det kan vara. det kliar som tusan i hårbotten på baksidan av huvudet och ner i nacken och en bit ner på ryggen. Skumt, borde nog kolla upp det snart, men vart kollar man det. Är i princip aldrig sjuk så jag vet aldrig vart man ska vända sig. Kanske ska pröva att ringa sjukvårdupplysningen.

Födelsedag och trevlig helg

Det har varit en härlig helg med fint väder! På torsdagen hällregnade det visserligen men det redde ju upp sig. Vi har sovit ute hela tiden och det har inte varit särskilt kallt. Vi har varit olika Astrid Lindgren figurer och det verkar som att temat har varit uppskattat. Barnen har gjort allt möjligt från att peta ur en ärta ur Lisabeths näsa genom att hitta glaskulor i tapetklister till att träffa på rumpnissarna och smaka på prussiluskans tårta. Vi är mycket nöjda med helgen men jag är väldigt trött just nu. Det tär på en att sova ute och hela tiden vara på pass. Ska försöka lägga mig tidigt i kväll, men det är mycket som ska fixas. Vi ska på valskurs idag och vi behöver handla med mera.

Igår var det min födelsedag, men det kändes inte riktigt som så. De sjöng för mig på lägret och jag fick en fin tavla från isa form av mina kompisar. Men ingen tårta! Kim var inte hemma vilket var lite tråkigt! Vi hade en trevlig kväll på Paddington iallafall! Imorse fick jag tårta på sängen så det var ju lite kompensation. Till helgen blir det kalas och dessutom inflyttningsfest!

RSS 2.0