Härliga helger

Det är så gott att det är fint väder på helgerna, allt blir så mycket trevligare då! Har haft 2 helt fantastiska helger nu det senaste. I fredags var vi ute med en lånad båt och åt kräftor i solnedgången med goda vänner och vattnet som kluckade bredvid. Det är lycka det! Vi får nog jobba mot en båt till nästa sommar!!
Igår blev vi upphämtade och det var dags för tärnornas bröllopspresent. Vi åkte till Visingsö och hade det bra! De hade hyrt in en kock som kom och lagade 4-rätters middag. Han diskade och fixade allting! Väldigt god mat, men mycket. Det var så att till och med jag var spymätt! Efter god middag med mycket vin så var det bad i badtunna och mys på altanen. Härligt!! Idag har vi mest tagit det lugnt, åkt hem och firat en kompis som fyllt år. Han fick att jag går handledarutbildning för körkort för honom i present. Det verkade som att presenten var uppskattad!
Imorgon ska vi till Veronica och kolla på bilderna. Ska bli så himla spännande!!
Nästa helg blir det pysselmässa! Ska bli kul att shoppa lite och träffa lite folk som man känner till litegrann. Har inte funderat ännu på vad jag "behöver" men ska kolla igenom det under veckan. Vi kanske ses där!

Lite nytt

Har gjort lite nya pysselsaker de senaste dagarna. Det har varit lite ont om tid sista veckorna. Inspirationen har inte riktigt funnits och jobbet tar så mycket tid. Idag har vi bara varit lediga och tagit det lugnt så då har jag hunnit med lite.
Beställde bilder från bröllopet idag. En massa gästbilder så att jag kan komplettera gästboken. Vi väntar ivrigt på fotona från vår fotograf Veronica. Hon har lagt upp några på sin blogg http://skaparateljen.blogspot.com De är verkligen jättefina!


Detta är ett av de BIA-projekt som jag har gjort. Gillar att jobba i projektform och just nu är det projekt Hanna som gäller. Att må lite bättre, träna mer och gå ner i vikt. Klart att man måste ha en fin bok till det.

Detta är första uppslaget. På vänster sida är det långsiktiga mål och på högersidan är det 5 orsaker till att genomföra projektet. Sedan skriver jag en sida för varje vecka med mål som ska uppfyllas. Denna veckan har jag att träna 2 ggr på friskis, gå ut och gå 2 gånger och gå ner 0,5 kg. Varje måndag stämmer jag av vad jag har klarat/ska göra. hoppas på att det ska ge lite resultat.


Här är baksidan där jag tänkte skriva hur det gick

Mitt andra BIA-projekt är till skolan och det blev ett 12-album med mindre sidor inuti som jag skriver ner vad eleverna har gjort under veckan så att jag har lite koll på dem.


Detta är till bröllopsförberedelsealbumet. Vi köpte M&M:s från usa med vårt eget tryck på. Jag la ner dem i genomskinliga askar som blev gästpresenter.


Väldigt enkel och basic LO


Om mitt första prov inför möhippan. Det vita är en lista på vad jag skulle packa ner i en väska på 30 minuter. Bland annat ett kokt ägg och en bibel!


Mina tankar kring att byta efternamn. I fredags kom det första officiella pappret på att jag har bytt namn. Det känns lite konstigt, men det kommer väl.


En LO till en utmaning på svenskscrapbooking. Blev väldigt nöjd med den!

Snart bär det av mot staden. Kim ska springa midnattsloppet idag så det blir hejning!

Tjing!

Vinnare

Ja igår gick tiden ut för utmaningen, såg länge ut som att det skulle bli noll bidrag men i de sista skälvande sekundrarna så kom det ett bidrag, kul! Så det är klart att det blir vinnaren!!

Tyvärr kunde jag inte ladda upp den i bloggen, men den finns att beskåda på http://www.varansida.com/ och det är söta Elisabeth som har gjort kortet! Jag skickar ett litet scrappaket till dig!

Gjorde ett kort till svenskscrapbookings utmaning

Men jag blev inte särskilt nöjd. Det skulle vara filt, brad och stickles med och det var inte så svårt men jag tyckte att skissen var lite svår. Passade inte mig helt enkelt.

Har dessutom gjort 2 BIA-projekt men det var omöjligt att scanna så jag måste ta kort på dem. Ska försöka göra det senare.
Idag är mitt mål att komma iväg och träna så nu ska jag snart susa iväg på cykeln!

Det har lugnat sig lite

Hmm lite har livet lugnat ner sig efter bröllopet. Fastän jag har börjat jobba så känns det lugnt i jämförelse med att förbereda inför ett bröllop! Idag blev jag lite firad på jobbet. De hade bakat kladdkaka och köpt en fin blomma. De är så himla gulliga på mitt jobb och brukar alltid fixa med födelsedagar och så vidare. Sånt uppskattas verkligen. Har landat lite med schema och allt som har med det att göra. Ska jobba 100% nu och det känns jättebra.

I helgen skulle jag åkt iväg på scoutaktiviteter, men jag valde att vara med Kim istället och åker iväg på en annan trevlig liten tripp! Imorgon är det afterworkpub på jobbet med så det blir det först. Alltid trevligt det med!

Vi har börjat använda några av våra fina presenter. Bland annat började vi karva på vår 4-kilos parmaskinka som vi fick! Dessutom har jag kokat i ny kastrull och blandat i fina skålar. Jag är så himla nöjd med våra presenter! Det är klart att det alltid finns något som är lite funky, men så är det ju!

Gulligaste paret hade skickat ett tack med posten idag och dessutom bifogat kort från bröllopet och möhippan. De är bara för gulliga. Vi har tänkt skicka med en cd-skiva i tack-kortet så att gästerna kan bränna Cd och skicka till oss. Det är jättekul att få så många kort som möjligt från olika vinklar osv.

Har skapat lite idag, ska försöka få ut det här i bloggen snart!

Tjingeling!

Fru Tjörnhed

Ja visst är det så! Numera kan jag kalla mig fru Tjörnhed.. Det känns lite ovant, men väldigt trevligt!
Det har varit en superduperhelg! Jag är mer än nöjd. Vi började redan i torsdags. Gjorde mina naglar på dagen och sedan kom alla tärnorna på kvällen. Vi gick ut på Röde Orm och hade en väldigt trevlig kväll.

Såhär snygga blev mina naglar. Gjorda av en tjej i Tanum. Väldigt trevlig, Dessutom kan man se ringarna.

Fredagen fortsatte sedan med massa förberedelser. Vi dukade och fixade hela dagen lång.

Tur att vi hade fått låna stor bil av Frontbilar för det var jäkligt mycket saker.

Tre av tärnorna fixade med festprogrammet.

Mamma hjälper till att duka.


Färdig med dukningen. Jag var så nöjd med den, det blev precis som jag tänkt mig.

Sand och snäckor i mitten. Liten present till alla gäster, M&M:s med tryck på. Servett med snöre runt och en handskriven snäcka som var namnskylt. Festhäftet är det blåa.


På kvällen var det grillning för alla gäster som kommit upp. Det var ca 65 av 100 som var med. Mingel och trevligt prat. Några öl och hamburgare. Det verkade väldigt uppskattat att träffas lite innan den stora dagen och lära känna varandra lite innan.

Så till den stora dagen. Klockan 6.30 ringde klockan. Då gick jag upp och duschade. 7.15 kom Kims pappa och hämtade mig och 3 av tärnorna och vi åkte till frissan. Efter ett tag kom de resterande tärnorna och vi åt lite frukost. Jag fixade håret och blev sminkad till klockan 11. Då åkte vi hem och åt lunch och sedan var det påklädning.






När vi var klara så var det fotografering med Veronica från Skaparateljen. Hon var superduktig och det var en jätterolig fotografering. Ser så fram emot att få se de bilderna. Detta höll på fram till klockan 14.30. Då åkte vi till kyrkan för att vänta in gästerna. Klockan 15 stod vi nervösa i kyrkgången för att börja gå fram. Vilken känsla!


Det var en jättefin vigselakt och inte ett öga var torrt, speciellt inte mina! Lina sjöng så otroligt fint och jag är så glad att vi filmade för det gick så himla fort.


På väg ut igen, mycket glada och mindre nervösa!


Alldeles nygifta på kyrkbacken!!




Snyggaste tärnorna!

Vi fick sedan åka cab från kyrkan med go musik och snygg båge bakom oss. Dessutom var det ljudliga burkar bakom! Vi träffade bland annat på Bert Karlsson som beklagade att vi hade gift oss! Han sa att vi skulle ringa honom när det hade gått utför! Haha så kan det gå!


Brudskål!

Sedan var det dags för middag. Här håller Kims mamma och pappa tal. Det var en hel del tal och alla var väldigt fina!
Det var lax med hjortronsås till förrätt och skaldjursbuffe till varmrätt. Liten bensträckare och sedan ost till efterrätt.
Vi fick gå upp på scen och leka skoleken.



efter middagen bröt vi bordet och det var dags för vals. Då hade jag så ont i mina fötter att det fick bli en barfotavals. Strömmen gick efter en liten stund, men vår duktiga trubadur tog så upp sången och spelade akustiskt. Det blev så bättre än vad vi hade tänkt oss. Alla sjöng med och det gick jättebra.
Efter detta var det dags för cupcake och kaffe.


Vi delade ut dem för att ha en chans att säga hej och tack till alla gäster någon gång under kvällen.
Efter detta var festen i full gång!!


Robin som spelade var riktigt duktig och det var grym stämning. Han höll på till klockan 2 och sedan var det DJ. Omkring halv 5 gick vi och la oss riktigt trötta! Ett 22-timmarspass som hette duga.

Upp igen vid 9 för att fixa med brunch. Helena hade hjälpt oss planera det hela så det flöt på riktigt bra. Lite mer än 70 av gästerna kom tillbaka för att prata, kolla på möhippe och svensexe film samt presentöppning.


Sedan återstod allt fix och don, det blir väldigt mycket sopor efter ett bröllop och mycket ska bäras tillbaka. Men det var det helt klart värt. Det var en helt fantastisk helg och vi hade mycket hjälp av alla tärnor med respektive och våra föräldrar.
Igår kväll sov vi på hotell och idag har vi landat här hemma. Det står presenter högt och lågt, massvis med kläder och allt är allmänt kaos, men vad gör det efter en sådant här underbart bröllop??

Liten skisstävling

Ja helt plötsligt så blev jag sugen på att ha en liten tävling i bloggen! Jag gjorde en liten skiss nu medan jag satt och kollade på Morden i Midsomer. Tänkte att det hade varit lite roligt nu när jag inte uppdaterar så himla ofta.

Eftersom att jag ska gifta mig på lördag så blir temat bröllop. Det kan ju innebära att det är ett bröllopskort, en LO om bröllop, att det går i vitt, det finns två ringar på eller att det finns med spets. Det måste alltså inte vara ett bröllopskort.
Ni har till den 17/8 på er. Gör ert bidrag, lägg upp det i bloggen och skriv i kommentar till detta inlägg vart jag kan hitta det.Om du inte har någon mail så går det bra att maila bilden till mig. Inte större än 600 pixlar till [email protected]  Jag kommer att ha två priser, ett till det som jag gillar mest och ett som jag lottar ut. Det kommer att vara något scraprelaterat. Hoppas att ni blir lite sugna på att skapa!



Ha en trevlig stund!

Mindre än en vecka kvar...

Ja det är inte klokt, nu är det mindre än en vecka kvar till bröllopet! Den här veckan kommer nog att gå både fort och långsamt. Jag är mest orolig för vädret just nu. Enligt den norska vädersidan www.yr.no så ska det bli regn på dagen men sol på kvällen. Inte så kul att ta bröllopsfoton i regn! Men det har ändrats flera gånger fram och tillbaka, tyärr bara till det sämre. :-(

Den här veckan är det mest det sista småplocket, en massa logistik och nervös väntan som gäller. Från onsdag kommer det att vara full fart. Ser fram emot att tärnorna kommer upp och tar över lite! Lite toning av håret och nagelfix innan också.

Ha en skön vecka!


RSS 2.0