Valborgsvandring

Idag har vi gått valborgsvandring med skolan. Jag gick med de lite äldre eleverna på den långa rundan som är ca 8 km. Det var en helt ok runda, men på slutet var det rätt segt! Varmt var det också! Man ska inte klaga förstås för det är himla härligt med fint väder!
I helgen blir det Bovall, idag ska vi först fira in våren i stan men imorgon åker vi upp och det ska bli härligt! Nu har golven blivit vita och fina så det känns ännu närmare att bli lite färdiga. Det finns fortfarande massvis att göra, men vi har kommit en bra bit på vägen.

Ha en härlig Valborgshelg!

Härlig helg!

Det har varit en riktigt härlig helg. Många olika saker har jag hunnit med. Jag började helgen med att övningsköra lite med Anders. Han klarade teorin i fredags och imorgon är det uppkörning. Jag håller tummarna redan! Måste försöka få ihop ett kort som jag kan lämna imorgon om han klarar sig.
Sedan hade vi förmånen att få låna Emmy hela kvällen och morgonen. Hon är världens snällaste barn så det är verkligen bara trevligt.

Vi tog spårvagnen hem till mamma och pappa och hälsade på


Det var spännande med katterna. Lite läskigt med men mest spännande!

Rita är lite av en favorit. Det finns inte så himla mycket annat att göra hemma hos oss så det kanske är därför!


Det blev ganska tidigt på lördagsmorgon. Vi är inte så vana vid det, men lite mys i soffan är helt ok.


Skruva och meka lite är kul det med!

Efter att ha passat Emmy så var det dags att åka ut i skogen. Scouttävlingen Järven gick i vårt område i helgen.
Jag mötte upp de andra en bit på vägen.

Det var superhärligt väder på lördagen. Vi låg mest i solen och gottade oss.

Lagade lite middag. Vi äter alltid risotto på lördag middag. Väldigt gott, men det ska göras
på stormkök, annars är det inte lika gott!

Vi sov under bar himmel i natt. Det var inte kallt och ingen dagg heller. Jag hade glömt liggunderlaget så det var ju bra att vi kunde sova på vindskyddet.

Frukost vid Härlanda Tjärn i väntan på att det skulle ta slut. Jag gick lite tidigare dock. Sov i några timmar hemma. Det är skönt att sova ute, men man sover inte lika bra som hemma.

Vi var sedan på besök hos goa Emma och Jonas som köpt sig en kolonilott.

Det var jättefint och mysigt. Inte så stort, men de fick ändå plats med mycket. Trädgården var väldigt fin! Vi grillade och hade det gott.

De hade fått med utemöbeln som jag tycker var jättefin!

Det har varit en riktigt härlig vårhelg. Kim har varit uppe i Bovall idag och fixat lite. Några bilder från de slipade golven.

Tom har satt panel på väggen som jag antar att jag ska måla nästa helg! Då är det lilla sovrummet nästan klart.


Vi ställde in allt där det ska bli badrum så att de skulle kunna slipa golven. I veckan ska golven såpas. Det kommer att bli jättebra!
Nu är det bara att räkna ner denna veckan så att det går fort till nästa helg!

Pysselkväll

Idag har det alltså varit pysselkväll för alla i Designteamet på Arkivet. Vi har dekorerat i fönstren och om ni går förbi där kan ni titta lite extra på fönstret i mitten. Där har jag och Nancy dekorerat med student och konfirmationstema.

Tänkte visa lite bilder från hur vår renovering fortskrider

Vi har grävt bort en hel häck, dränerat bort en bäck och grävt ner vatten och avlopp.


Alla hyllplan har blivit vita, golvet överlagt med skiva så att vi kan lägga på nytt golv. Pärlspont har satts upp i köket.

Det är fortfarande lika stökigt men det är ju svårt att undvika

Vi har börjat måla fönster. Gjorde 4 innan vi tröttnade :-)


Kims pappa Roger har börjat regla upp väggar för badrummet.


Vi har lyft bort hela garaget med eminent hjälp av vår kompis Jonas som har en lastbil. Han var superduktig!


Ny diskbänk och blandare. Det ska bli kakel bakom sedan. Vi har även höjt det lite för bänken var inte riktigt standardhöjd.


Jag och Kims mamma Marie har skrapat hela trappan ren från en massa lim och kort. Det var skittråkigt rent ut sagt.
Nu har golvsliparna varit i huset i två dagar så det ska bli spännande att se hur det ser ut när vi kommer upp nästa helg. Jag var rätt trött på det i söndags men nu längtar man lite iallafall!

Dåligt uppdaterat

Ja det har varit lite dåligt med uppdateringar den senaste tiden. Det har spenderats mycket tid i Bovall den sista.  Vi har fått gjort hur mycket som helst, men till helgen är det hajkdags och det ska bli ganska skönt det med.
Inte har jag gjort så mycket pyssel heller. Förra tisdagen hade jag en lite scrapkväll i skolan, vi gjorde minialbum. Jag har inte orkat packa upp materialet sen dess! ;-) Det var en trevlig kväll iallafall. Igår plockade jag dock upp pyttelite saker för att kunna göra ett litet clearalbum till en tjej på jobbet som fyller 50 på fredag.
Imorgon blir det pyssel med. Arkivet har en scrapkväll för alla DT-tjejer och det ska bli väldigt roligt! Får se vad det blir gjort där.

Lite tråkigare är att jag idag har fått veta att det verkar ganska kört med jobb till hösten där jag är just nu. Jag hade närt ett lite hopp om att det skulle lösa sig, men det verkar inte så. Det känns jättetråkigt eftersom att jag trivs jättebra och känner att jag har kommit igång med yrket. Jag har massor med ideer som jag skulle vilja testa, så vet ni en skola som skulle behöva en glad, trevlig lärare som gillar att pyssla;-) så hojta till!

Glad Påsk!

Vill önska alla en riktigt bra påsk med härligt väder och mycket godis i ägget!
Vi åker till Bovall i eftermiddag och ett gäng kompisar kommer upp, Ska bli jättekul!Kram på er

Påsklov!

Hur gott är det inte med påsklov när solen skiner?! ;-) Vi kom hem från Bovall idag och sedan har jag varit en sväng i stan. Man kommer alrig iväg dit när man jobbar åt andra hållet så det var trevligt att bara gå och strosa. Jag har inhandlat papper till scrapkursen som jag ska ha på jobbet precis efter påsk och köpt papper till inbjudningskort som jag ska hjälpa en kollega med. Tänkte sätta mig och göra klart de korten nu så har jag det gjort! Imorgon blir det lite jobb inför utvecklingssamtalen, men sen blir det bara ledigt! Vi åker upp igen på torsdag och i helgen kommer det en massa kompisar och hjälper oss och grillar, mysigt! Redan nu var vi 5 st och det gick finfint!
Vi har hunnit med jättemycket den här helgen också. Målat en massa, satt pärlspont, fixat spisen osv.
Det är så roligt att göra saker när man verkligen ser resultat.

Detta transporterade vi bort förra helgen, ändå var Kim uppe i onsdags och tog ner lika mycket till!Elementmålning var helt i min smak. Det torkade fort, blev bra och de är inte så stora.


Från i morse. Vi har tagit ut en massa som vi inte har tagit hand om en, dörrkarmar, lister och annat.


Det ska bli badrum här. Det kan man inte tro som det ser ut just nu. men det ska nog bli bra.


Vi har både kyl och spis nu. Spisen är dock lite temporärt placerad ;-) Det var tillräckligt för att kunna göra lite lunch iallafall.När vi fick upp det här så kändes det i hela kroppen att det kommer att bli fint!
Den här hyllan sitter i hallen där vi nu har fått upp pärlspont och målat vitt!


Vi har satt pärlspont även i köket och målat skåpen inuti. Emmelie slet med det stora skåpet och jag har målat hyllorna över diskbänken.


Jag fixade till spisen med. Tog bort all aska, det var så tjock så att jag trodde att det var murbruk först. Sedan har jag svärtat in dem och det blev jättebra! Den var helt rostig innan och såg inte alls kul ut, men det blev kanon, Nu ska jag bara försöka få bort all skit som sitter runt knoppar och annat, men det kanske blir ett jobb för Kims mamma ;-)


Till sist en liten vårbild på fina krokusar som har kommit fram i trädgården.
Nu ska jag fortsätta njuta av min ledighet!

Ha det så bra!


RSS 2.0