Härliga helgen

Det har  varit en härlig helg! I fredags hade vi fest för 2 tjejer som hade fyllt 50 på jobbet. Det var lekar och middag, väldigt

trevligt. Dessa kort hade jag gjort till jubilarerna.Igår åkte vi upp till Bovall och fortsatte. Det var superfint väder och jag hade längtat efter att åka dit. Vi skulle egentligen ha åkt till Visingsö, men lite olika omständigheter gjorde att vi inte kunde. Att åka till Bovall var ändå en bra ersättning.

På fredagseftermiddagen spontanköpte jag två stora sittpuffar. De fyllde verkligen hela bilen.

Inköpta på Nordik för halva priset. Kanske inte den färgen som vi hade valt annars, men det får bli bra.

Här ligger de i TV-hörnan. Det ska tapetseras bakom puffarna med.

Kim har hittat en vit TV som sitter på väggen mittemot puffarna.God middag på lördag kvällen. Vi satt ute länge, men sedan höll myggen på att knäcka oss. Vi flyttade in
och spelade kort och pratade hela kvällen. Mysigt! Inte så ofta man gör det nuförtiden. Det är ofta TV:n kommer på och man fastnar i det.


Var till prylmarknaden idag med. Köpte fyra pinnstolar. Har hunnit måla tre av dem. De är olika allihop, men den vita färgen binder ihop dem. Vit färg gör verkligen skillnad.


Vågen för 30 kr och flaskan för 10 kr. Vågen funkar, men jag tyckte mest att den var fin.


Mitt största projekt den här helgen har varit att sy hissgardiner till överväningen. Denna blåa med ränder i det lilla sovrummet. Vi har ingen gardinstång så den är lite provisoriskt uppsatt.

Likadant tyg fast rosa botten till vårt sovrum. Jag har inte sytt sådana här förut, det var ok i svårighetsgrad.
Fick ta upp lite för det blev snett och denna blev lite kort, men annars var jag väldigt nöjd.


Malin tog sig an detta projekt. Att måla gungstolen vit.

Den var svart och väldigt sliten från början. Det som jag virkar ska bli en filt att hänga över gungstolen.

Har inte gjort så mycket i helgen, men det kommer!

Malin som är jätteduktig på trädgård ( vilket vi inte är!) har fixat en massa saker åt oss. Hon har planterat blommor runt detta träd. Det kommer att bli jättefint om det tar sig.

Hon fixade till runt hallon och björnbärsbuskarna. Hade aldrig slagit mig att fixa det på det här sättet, så det var tur att hon var med. Hon frågade dessutom om hon fick rensa lite i rabatterna! Svaret var ja! Det blev jättefint!

Det växer i landet! Rädisorna har tagit sig riktigt mycket. Roligt!

Som sagt en riktigt härlig helg.

Nu är det bara 2 och halv vecka kvar innan det är sommarlov för mig! Ska bli så skönt, men samtidigt tråkigt att sluta på jobbet, Jag har fortfarande inte hittat något jobb eller hört något från någon. Tråkigt, men just nu ser jag mest fram emot lov och så får det andra lösa sig till hösten.

Virkning och tävling

Har helt absorberats av att virka de senaste dagarna. Köpte den nya tidningen 101 ideer förra veckan och det var en trevlig tidning med många tips. Bland annat hade de virkat ett överkast med mormorsrutor i glada färger. Så jag blev helt enkelt tvungen att försöka. Köpte lite skitgarner på Rusta och försökte lära mig hur det funkade. Fick inite ihop det först, det var svårt att tyda utan bilder, men googlade lite och hittade till slut en bra sida
Så nu har jag kommit igång på riktigt och gjort 9 rutor på två dagar. Vet inte riktigt vad det ska bli till, eller jo någonstans på landet, men jag vet inte var.

Idag var jag inne på Grandma´s och shoppade lite. Köpte tyger till gardiner som jag ska sy. Tänkte försöka ge mig på hissgardiner. Har sett några förslag på hur man ska göra och hoppas på att det inte ska vara alltför svårt.

Idag har jag gjort 2 kort till jubilarer som vi ska fira på jobbet på fredag. Det var riktigt länge sedan jag gjorde något papperspyssel. Det var trevligt. Jag har egentligen massa kort som jag skulle kunna scrappa, men det har inte blivit av.

Om du vill vara med och vinna en sådan här:
http://hwitadrommar.blogspot.com/2009/05/tavling-nr-2.html

Lycka till!


Senaste från Bovall

Även i helgen har vi varit i Bovall. Har kommit riktigt långt där nu. Tänkte visa några före och efter bilder


Garaget kvar, altanen finns där, häcken på höger sida
Nya väggar i hallen, nytt klinkergolv, målade element, målade fönster. Loppisfynd från idag!
Vita golv, panel på väggen, omklädd dörr. Lite skillnad!
Ny färg på luckorna, nytt golv, ommålat inuti alla skåp, panel på väggen, målat på vägg och tak, nytt kylskåp och spis.
Ny diskbänk, men fortfarande lika rörigt ;-)
Det mesta av väggen borttagen, resten är murstock så det går inte att ta bort. Nu mer är allt vitmålat

och det står en ommålad kökssoffa mot väggen. Erika, Toms flickvän kämpade på bra i helgen med att tvätta och slipa soffan, Det blev väldigt bra!

Ett badrum har börjat ta fart. Inne i badrummet har det inte hänt så mycket ännu, men det är inte blått på väggen på utsidan längre utan vit panel som på så många andra ställen.


Såhär blev bänken från Jula. Dynor från Hemtex.


I helgen hann jag med att plantera lite


Två pallkragar med lite blandat, några grönsaker och en hel del kryddor. Fönstrerna är från huset. Ska försöka komma på något fint att göra med dem när de inte behövs som såfönster mer.


Denna balja har blivit sådd i med och nu ser den ut såhär:

En prylmarknad har jag hunnit med idag också. Köpte flaskan som jag visar på en bild ovanför och en gammal burk. Det kommer säkert att bli fler besök på detta ställe för det var ganska festligt. Jag tänkte bland annat köpa pinnstolar av olika sort och måla dem i samma färg. Denna prylmarknad har bara öppet på söndagar och det var två gamla gubbar som hade det. Det blev blandat med högt och lågt. Roligt!

Nu blir det inte Bovall för mig på några veckor, det är andra saker som ska hinnas med. Scouter och besök på Visingsö. Kort vecka denna vecka iallafall, härligt!


Våren springer

Våren går så fort, tiden bara springer iväg. Jag har varit iväg på en trevlig jobbresa till Polen och sedan var det Bovall som gällde i helgen. Det går verkligen framåt. Varje helg händer det en massa saker. Vi är nu färdiga med alla golv, sovrummet har fått lister och vi har nu flyttat in sängarna dit. Jag köpte en matta i veckan som ska ligga där så det ska nog bli hemtrevligt!
Golvet i hallen har blivit klinkerslagt och det blev jättebra. Jag måste bara åka till K-rauta och köpa ett till paket med klinker för det räckte inte riktigt. Jag har även köpt kuddar på hemtex i veckan

Bild lånad från hemtex.se

2 blåa med stjärnor, en turkos med stjärnor och en blå och vitrandig dyna. Tänkte köpa en bänk från Jula

Klassisk träbänk
Måla den vit såklart och lägga dynorna på den så att det kan bli en fin bänk att ha på baksidan. Det lär väl inte bli mitt enda projekt denna helgen. Jag har även tänkt att måla om en gammal kökssoffa som vi har köpt till ljusturkos. Låter nog knasigare än vad det kommer att bli.

Vi fick gjort en del i trädgården i helgen med. Jag rensade lite mellan plattorna och det gör jättestor skillnad. Kim klippte gräset och ixade iordning lite så nu är det riktigt fint.

Jag har varit och kollat lite på tapeter idag som vi ska ha uppe i hallen. Det är väldigt litet så det kommer inte att gå åt så mycket tapet dit. Först var jag intresserad av den här tapeten från Intrade

Men den var mer silvrig än turkos när jag såg den i affären.  Gillar även tapeten Magnolia från  Boråstapeter i turkos. Den var dessutom mycket finare i verkligheten än på datorn. Så det kändes som att det nog får bli den, men Kim får väl vara med och tycka lite också.

Det blir även mycket Blocketsurfande just nu. Jag letar efter pinnstolar, men det verkar vara svårt att finna. De ska väl se ut på ett visst sätt med ;-) Har ringt på flera och lyckats ringa precis när de har blivit sålda!

Letar även jobb febrilt just nu. Jag kommer inte att vara kvar till hösten på mitt nuvarande jobb och det känns jättekonstigt. Jag trivs jättebra. Kollar varje dag på platsbanken, offentliga jobb osv. Det finns inte jättemycket att söka, men det blir iallafall mer och mer.

Liten sammanfattning av mitt liv just nu :-)

Dan före dan...

Inte så mycket kvar av denna härliga helg, Det är så skönt med tre dagar ledigt, det borde det vara varje vecka! 4 dagar jobb och tre dagar ledigt känns mer balanserat måste jag säga ;-)
Det var en riktigt härlig valborgskväll, varmt och skönt! Vi åkte sedan till Bovall på fredag morgon. Vi har fått gjort en hel del som vanligt! Vi är klara med golven, nu är de ljusa, inte helt vita, man ser trät igenom, men det blev väldigt bra. I vardagsrummet har vi börjat sätta renoveringstapet och panel på en vägg. Så nu börjar det bli vitt där med. Vi har hittat ett hål för att sätta in kamin så det kan vi börja fundera på om vi ska göra. Roger har satt upp alla väggar till badrummet, Marie har kämpat ännu mer med trappan som börjar närma sig att bli bra och stora sovrummet är nästan klart nu, bara lister kvar!
Idag åkte vi dock hem tidigt för att hinna baka och fixa inför imorgon, födelsedagen! Inte för att man är lika förväntandfull som när man är liten, men det är lite roligt att fylla år. Imorgon blir det lite födelsedagsfika på kvällen samt ett besök hos tandhygienisten! Haha!
Nu ska jag lägga mig så att Kim kan fixa lite inför imorgon!

RSS 2.0