Gött väder

Ja det har verkligen varit fint väder de senaste dagarna. Jag hoppas verkligen att det håller i sig så att det är bra väder till helgen. Vi åker iväg på scoutläger onsdag till söndag. Då hade det varit fint om det höll sig varmt och torrt.
Det ska vara Astrid Lindgren läger. Jag ska vara både Tjorven och Prussiluskan. Det passar ju fint båda två!

Nytt album påbörjat

Japp, ännu ett album har påbörjats. I det ska det vara våra bröllopsförberedelser. Har gjort 2 LO:s ikväll till det nya.

image272
Lite grynig bild, men det handlar iallafall om när jag var och provade klänning första gången. Det var roligt men jag hade dratt mig för det ett tag innan. Just nu väntar jag på att den klänning som jag egentligen vill ha ska komma in.
image273
Ännu sämre bild. Handlar om vårt moussetestande i helgen. Lappen är det protokoll som vi förde över smakerna. Den blev bättre än vad det ser ut på fotot.

Tjing

Nytt album påbörjat

Japp, ännu ett album har påbörjats. I det ska det vara våra bröllopsförberedelser. Har gjort 2 LO:s ikväll till det nya.

image272
Lite grynig bild, men det handlar iallafall om när jag var och provade klänning första gången. Det var roligt men jag hade dratt mig för det ett tag innan. Just nu väntar jag på att den klänning som jag egentligen vill ha ska komma in.
image273
Ännu sämre bild. Handlar om vårt moussetestande i helgen. Lappen är det protokoll som vi förde över smakerna. Den blev bättre än vad det ser ut på fotot.

Tjing

Tärnhelg 2

Ja i helgen har det varit tärnhelg 2. Mycket trevligt!
Vi har ätit god mat, druckit vin, tjötat och hittat skor! Av sex par som skulle hittas så blev det 4 par inhandlade. Det kändes väldigt bra. Dessa skor valde jag som brudksor:
Får väl se hur det ska gå och dansa i dem men det får lösa sig! image267

Jag har inte haft högklackade skor innan så det ska bli spännande!


Vi gjorde även en hel del moussetestning. Det ska bli cupcakes istället för bröllopstårta och vi behövde testa igenom smakerna för dessa cupcaksen. Sagt och gjort, vi gjorde 10 olika moussesmaker och testade igenom.

Det hela kändes ganska galet, men det var roligt!
image268

Det hela bokfördes i ett protokoll
image269
Vi gav varje smak poäng och sedan poäng ihop med choklad som vi redan vet kommer att vara med. Som ni ser så fick till exempel lime höga poäng men den var inte så god ihop med choklad så den sjönk sedan. Vinnare blev lingon. Kim har testat igenom dem nu också och det var ok för honom med så antagligen blir det lingon och chokladmousse.


Vi var naturligtvis ute i det fina vädret igår med.

image270
Liten fikapaus

image271
Lakritspuck

Vi testade även tiaror och kronor. Det verkar som att det skulle fungera att göra själv. Jag ska köpa lite tråd och pröva. Det såg inte alltför svårt ut.

En lyckad och härlig helg iallafall!



Kvällskort

Fick syn på mina söta ugglor hängandes på väggen och kom på att jag ville göra ett kort. I helgen ska vi ha tärnhelg igen. Ska bli jättemysigt. Ända sedan innan påsk så har jag fått mystisk post från mina tärnor som är små rebusar till något som jag antar är möhippan. Så jag gjorde detta kort till dem:
image266
Ugglorna är från ett stickerspaket från Lagerhaus. Papprerna är från Crate och de var med i ett av mina mumsiga paket från månadens hemliga vän på pyssel.net.

Nu borde jag sova!

Mer ordning

Jag kunde inte hålla mig, det behövde verkligen bli mer ordning i pysselrummet. Så igår blev det en tur till IKEA iallafall. Köpte hyllor och en hurts. Tvingade sedan Kim att fixa till det för det ska ju gå fort när man väl har bestämt sig. Så han fick kämpa med betongväggar och annat. Men det blev bra till slut. Så här ser det ut nu
image260
Detta är min del av det långa skrivbordet.
image261
Fortsättningen alltså Kims del här. Han har sina skärmar till att kunna arbeta på. Min del slutar vid skrivaren. Det är inte riktigt lika iordningplockar där. Vi har inte kommit så långt.
image262
Min pysselhörna iallafall. Det blev riktigt bra med gardinstången hängandes. Skönt att få upp pärmarna och det med. Där i har jag alla mina stämplar på plastfickor. Det som jag använder mest i de gråa lådorna och det mest akuta i den lilla rosa. Nu ska ju pappersförvaringen till som sagt och det blir ju en hurts till. Just nu står det i en Cropper Hopper förvaring på govlet.
image263
Närbild på det hängande.
Detta är ju inte allt jag har, utan det som jag inte använder just nu står i två byråer.
image264
Där är det tyvärr lite skrotupplag just nu, men det ska bli bättre någon dag. Detta är bakom ryggen på mig iallafall.

En LO gjorde jag innan det blev allt för stökigt.
image265
Fick användning för min MHV-present, pingvindien. Det blev lite blänkigt i korten när jag fotade men det är iallafall jättesöta små pingviner som vi var och kollade på i Australien. Man får inte ta kort på dem så det här är köpta kort. Min första stora dubbel.

Tjing!

Svårt att skapa

Jag har lite svårt att komma igång med något skapande. Det känns som att det inte riktigt är färdigt i arbetsrummet så man får ingen ro att sitta ner. Jag måste få upp lite hyllor, åka och hämta min nya hurts hos Kims pappa. Han har fixat så att jag kan ha mina papper i botten på en hurts. Det är alltså hängmappar längst ner, det kan nog bli väldigt bra. Han ska dessutom göra en rundstav som är ca 1 meter som jag ska sätta i ett gardinfäste på väggen och sätta gardinringar med en liten klämma på. Där ska jag hänga alla mina thickers och liknande så att det blir lite mer överskådligt. Det ska bara fixas, men just nu är det helt tomt i plånboken så jag måste vänta tills slutet på månaden innan jag kan göra klart allt. Det är så trist att vänta, man vill göra allt så fort som möjligt. Otålig!

Utlottning och mer värk


Gjorde detta testet efter att ha sett det i Lenas blogg, lite roligt. Är ganska nördig alltså, men det visste jag kanske. Är nog egentligen mer scrapnördig är boknördig.

Gick till jobbet idag, men det har gjort ganska ont i tanden. Gick hem lite tidgare, skönt! Det liksom drar i munnen men det är väl för att det läker. Det smakar inte särskilt gott heller men det sa tandsköterskan att det var så det skulle vara. 

Håller på och säljer av en del pysselmaterial på pyssel.net. Skönt att bli av med lite + att jag behöver pengarna just nu. Tänkte iallafall göra en lite utlottning med. Jag ser att det är några stycken som är inne i bloggen och läser. Det hade varit roligt att få veta vilka det är. Så om du skriver en liten kommentar till det här inlägget och skriver vem du är så lottar jag ut lite pyssel till en person. Det kommer att vara något bra! Ett litet kit kanske.

Nu i helgen är det hajk igen. Fredag till lördag, men jag ska sova hemma pga tanden. Sedan blir det nog bara slappa som gäller. Fixa iordning lite mer kanske.

Ha en härlig helg!

3 nya LO:s

Gjorde 3 Lo nu på kvällen. Det går ganska fort när jag scrappar!
image257
En till LO om Vinterskog. Klart att man måste prova sina nya saker från mässan! Rubons från October vad de nu heter, Lace cardstock från KI. Lappen med cirklarna på är från ett ark med journalingrutor.

image258
Den här gjorde jag egentligen innan vi flyttade men var inte riktigt klar med den. La till en stämplad journalingruta. Den syns väldigt svagt i nedre högra hörnet. Från Easer i vart fall

image259
När vi var på Fiji så blev Kim biten av något som läkaren kallade Sjölus ( Sealies på engelska) Detta tyckte vi var ganska roligt även om det inte var lika roligt attt hans öga svullnade upp och att han fick utslag över hela kroppen. Det försvann dessutom inte förrän vi kom hem, men det visste vi ju inte då. Vi skrev iallafall om det på vår reseblogg och snabbt blev Kim omdöpt till Kimpa Sjölus.

Nu ska jag snart lägga mig och hoppas på att jag inte vaknar av att det gör ont i munnen. Har tagit värktabletter hela kvällen nu så jag håller tummarna.

Det går framåt med våra flyttlådor förresten. Typ bara en kvar nu, men vi har fortfarande en hel del saker som vi inte vet vart vi ska göra av. Småskit som man egentligen kanske inte behöver spara. Hmm får se om slängmonstret flyttar in imorgon!

Första LO:n och tandvärk

Idag har jag opererat bort en visdomstand. Gjorde det för 6 år sedan och visste redan då att jag var tvungen att ta bort ännu en, men har dratt mig eftersom att det är så himla obehagligt att göra det. Idag tog jag iallafall tjuren vid hornen och gjorde det. Usch vad jag tycker att det är obehagligt. Låg och skakade hela tiden. Halva munnen är fortfarande bedövad och jag utstötte bara några svaga ljud när jag skulle köpa värktabletter på Apoteket. Det ska tydligen göra ont i fyra till fem dagar. Jippi! Har tagit ledigt från jobbet imorgon iallafall för att jag inte skulle behöva bli stressad över det. Hade ju börjat halv 7 imorgon annars. Men nu ska jag sova länge och fixa och dona här i lägenheten istället.

I förrgår gjorde jag den första LO:n här i lägenheten. Var sugen efter att allt varit nedpackat.
image256
Lace Cardstock från KI memories och journalingrutan från American Crafts. Ramen runt fotot är clearstamps från Autumn Leaves.

Nu ska jag ner i tvättstugen! En väldigt mycket bättre tvättstuga så det är nästan så att man ser fram emot att tvätta!

Lite mer ordning i kaoset!

Det börjar bli lite mer ordning men inte så att det på långa vägar är färdigt! Detta sitter jag och skriver vid det nya skrivbordet där jag även har packat upp en hel del pyssel. Var inne en sväng i stan idag och shoppade lite till. Några krokar till köket, kakeldekor till toaletten, det ska bli turkos istället för tråkbeige, fina glasbubblor till köksfönstret med mera. Härligt väder idag på eftermiddagen!

Var hos den tjejen som ska göra våra blommor till bröllopet och bestämde lite hur det ska se ut. Har gett henne ganska fria tyglar för blommor är inte riktigt min grej. Det kommer hon att göra superbra!

Tjing

Flyttad och MHV

Äntligen har vi flyttat! Igår flyttade vi hela lägenheten på kvällen. Idag har vi städat och fixat och donat hela dagen. En tur till IKEA, men det lär bli fler. Några bilder från flytten
image250
I vår gamla lägenhet innan vi flyttade. Detta var sovrummet!

image251
Emmy var med och hjälpte oss!

image252
Imorse innan vi kom igång. Nu är lite mer fixat!

image253
Vy mot hallen. Här var det svampmålat i gult på grå bakgrund. Sådär snyggt. Nu är det mer beige.


image254
Vi har lagt in klickgolv i köket. Egentligen min uppgift men Kim var något bättre på det och det blev väldigt bra tillslut. Idag har vi monterat upp bord och stolar med.

Till sist en bild på mitt månadens hemliga vän paket som jag har fått:
image255
Ett gäng med kortbaser, blommor, band, en fluidchalk, och papper från Crate!


Flytten är nära

I förrgår fick vi tillgång till lägenheten och redan igår började målarna att fixa. Idag har de målat färdigt allt som ska målas och nu är det bara tapeter kvar! Det är antagligen klart imorgon och vi kan börja flytta in i morgon kväll! Härligt! Det blir mycket surfande på inredningssidor just nu. Det är ganska stor del av vårt möblemang som ska bytas ut. Det kommer nog bli några fler besök i staden och dess möbelaffärer!

Blogger igång igen

Blogg.se har varit nere ett tag, men nu kom det tillbaka!
Har ni blivit lurade idag? Vi lurade alla våra skolabarn idag med att elevrådet hade bestämt att skolgården skulle asfalterad igen, det skulle bara bli pannkakor i bamba, alla barn var tvugna att gå till skolan och att gymnastiken skulle bli inställd för att pensionärer skulle flytta in i salen. Sånt som vi lärare roar oss med en dag som denna! Lurade blev de! Haha! ;-)

Förste april innebar inte bara lurendrejerier utan även tillgång till vår nya lägenhet! Vi har precis varit och kollat på den. Känns härligt men lite konstigt att snart flytta in. Imorgon ska en målare komma dit och tapetsera och måla. Färgerna som är där just nu är inte så festliga. Ser fram emot att allt ska bli klart så att vi kan flytta in helt. Har surfat en hel del på olika inredningssidor för att hitta snygga saker. Bland annat så tipsade Muhren  i sin blogg http://www.muhrenssida.com/ om  http://www.isa.nu/shop/index.html som gör grymt snygga tavlor. Jag blev riktigt sugen på fikapaus och ha den i köket. Så snygga!

Allt pyssel är ju nedpackat just nu så det blir inte mycket gjort. Helst hade man ju velat att det var framme så att man kunde klappa på sina nya saker från mässan, men snart så. Måste fundera på hur jag ska organisera allt pyssel i nya rummet! Vi har fått ett helt arbetsrum som kommer att innehålla ett långt skrivbord som vi ska dela på. Där ska det finnas plats för pyssel och för datorer.

Dessutom har jag hunnit beställa ring till bröllopet samt fått tillbaka på skatten idag! Är inne i ett bra flow!

Nattinatti


RSS 2.0