Helgens bravader

Vår första helg i Bovall gick riktigt bra! Vi har slängt hur mycket som helst. Rivit ut golv, tagit ner en altan, rivit väggar osv. Vi hann mycket mer än vad jag trodde och det har varit riktigt roligt. Mindre roligt kanske toadelen har varit , det finns ju bara utedass och även om jag är scout och ganska van så kändes det inte så roligt. Det gällde att passa på när vi var på pizzerian!
Lite bilder från helgen:

Kim river ut för att få plats med badrum

Så här såg det ut från början

Kaoset i köket!
De flesta av bilderna ligger i den andra kameran och det har jag inte laddat in än.
Lite scrap från senaste tiden


En LO om mitt yrke. Jag tyckte att pappret passade så bra, det var därför jag ville göra Lo:n!
Alla papper från Cosmo Cricket som Arkivet har. Lite blandade thickers på titeln och svarta rutan från Maya Road.


Ett litet kort med spillpapper även dessa från Cosmo Cricket.


Albumet som jag har gjort till scrapkvällen på jobbet. Det är i 6x6. Pappret från Jillibean Soup som var med i scrapduons månadskit.


Varje vän har fått en egen sida med ord som beskriver dem.
Håller på med så många olika projekt just nu så jag blir nästan lite yr i bollen.
Det snurrar mest tankar på huset just nu såklart. Jag funderar på hur det ska se ut, hur det ska fixas och inredas. Det är så många beslut som ska tas hela tiden. Jag ser fram emot nästa helg iallafall!

Husägare!

Idag har vi äntligen skrivit på huset! Känns lite konstigt, men väldigt roligt att vara husägare! Imorgon ska vi åka upp och hämta nycklarna och börja fixa. Det ska bli så kul!

Igår gjorde jag två fynd från blocket. Jag vill ha en gungstol och hittade en billig hos en kille i Majorna. Han sålde dessutom två gamla biostolar. Så jag slog till och köpte dem med. Fick ett väldigt bra pris dessutom! Så jag var himla nöjd. Kim blev lite smått förvånad när han kom hem och upptäckte 2 biostolar i hallen!

Igår var jag och hämtade mitt andra DT-paket så nu har det börjat fixas med det!

Jag håller dessutom på med ett album till en scrapkväll som jag ska ha på jobbet. Det handlar om mina vänner. Ett ganska enkelt album i 6x6. Det ska bli väldigt roligt med scrapkvällen, det ser jag fram emot!

Lite smått om vad jag håller på med just nu, ska försöka ta lite bilder snart!


Ha en trevlig helg!


De senaste projektet

Efter mässan påbörjade jag ett album om vårt stundande husköp. Hittade ju ett så bra Maya Roas album. Nu har jag gjort ganska många sidor och tänkte visa det.

Overlay från My little ahoebox, bokstäver Jenny Bowlin, Jag tror papprerna är från Fancy Pants.

Första sidan. Det står en liten text om vår tanke med huset. Papper från MLS, träden är klippta på frihand och formen är tagen från pappret. Tagen från Maya Road.

October Afternoon papper och en rub-on från okänt märke. Det prickiga är inkido. Journalingcirkeln från Jellybeansoup. Var med i Scrapduons månadspaket mars.

Inkido och OA papper. Det turkosa som man ser på insidan av pärmen och också ett OA-papper. Jag blev så glad på mässan när jag hittade papper som jag inte visste fanns som var jättefina!


Oa och MLS. Små bokstäverna över utebilden var ett alfabet som Designat hade. Jättebilliga, 12 kr!
 
Med risk för att vara tjatig, Oa papper igen! ;-) Rött dymoband, clearstamp från Snagém.Prickarna på det ljusa pappret har jag själv stämplat dit med hjälp av en clearstamp från PrimaSista sidan  med tankar. Ett  journa lingkort från Fancy Pants.


Gjorde även en LO igår med månadspaketet.


Dold journaling under kortet. Går att dra ut med hjälp av fjärilen och cirkeln.


Snart ska jag till zoonterapeuten. Väldigt skönt!


Tävling

[032.JPG]
Vill du vinna ett av dessa fina halsband så gå till denna fina blogg
http://inredningsgalen.blogspot.com/2009/03/tavling.html

Scrapstim

Jag har verkligen kommit in i ett scrapstim. Igår kväll blev det en LO, kanske inte den jag är mest stolt över i min scrapkarriär, men iallafall ;-) Dessutom blev det en till LO till i eftermiddag. Jag knödde in det när jag var hemma i 40 minuter. Nu har jag precis varit på restaurang med goda vänner, trevligt på en onsdag!


Väldigt svårt att fota, det blev lite mörkt. Pappret från mylittleshoebox. Fjärilarna är en tejp.
Thickernserna är glittriga, men det syns inte så bra


En snabb LO som sagt om pulkaåkning för några veckor sedan.

Nu ska jag rätta böcker framför Greys!

Ny LO och mer på Arkivet

Idag ligger mitt första blogginlägg på Arkivets blogg. Därför kan jag publicera det även här på min blogg.
Men först visar jag en LO som jag gjort ikväll


Basen är Corduray, cardstock som har en annan kärna och man kan slipa på etc. Jag har slipat alla kanter.
Papper från mylittleshoebox. Pappret var från början med olika ränder. Ugglorna var en av ränderna, det rosa med prickar var en annan. Det gula är baksidan så det blev välanvänt. Rub--ons från Fancy Pants och bokstaven är ett mässfynd. De små vanliga thickers, men den heter ChipChatter. Minen är ju helt underbar!

Inlägget på Arkivets blogg som sagt:

Jag har fått möjlighet att testa Making Memories härligt våriga serie Flower Patch som mitt första DT-paket.
Det första jag gjorde var att göra ett kort.

Jag blev inspirerad av bokstäverna som är ett av Quickutz  nya 4X8-alfabet, Disco. Det mönstrade pappret är från MM och det andra från deras Journaling book. Den lilla rutan från Maya road. Jag hade först skrivit våren är snart här, men det blev inte så bra som jag tänkte att det skulle bli och då är det ju tur att man kan sätta över med något!

Nästa blev en LO.

Mönsterpappret är med i Flower Patch. Alfabetet är ännu ett av QK nya 4x8-alfabet, Chevalier. Under kortet har jag stämplat med clearstamps från Autumn Leaves och på vänstersidan sitter det lite punchinella och band. Kortet från vårt bröllop i augusti.

Nästa LO såg jag nästan framför mig när jag fick fjärilspappret.

Såhär blev denna LO till:


Jag la fram de papper som jag skulle använda. Försökte komma på vad som skulle kunna matcha samt vilka dekorationer som skulle passa till.

Jag la allting så som jag ville ha det på ett ungefär.

Dubbelhäftande tejp på allting så att jag kan montera ihop det. Lite fluid chalk på innan det sätts fast.

Jag fyller på med lite dekorationer. Funderar på vilken titel jag ska ha och bestämmer mig för Växa. Den svarta, runda cirkeln trycks in under kortet. Ett litet band runt E:et, datum med dymo osv.

LO:n är klar, trodde jag. Efter att den hade hängt ett tag och jag tittat på den så satte jag dit lite tejp med linjalstreck på som ni kan se på den första bilden. Det saknades något litet och det blev pricken över i!

Två småkort av spill gjorde jag med

Båda väldigt enkla, men bra kort att ha vid något tillfälle. På det högra kortet har jag använt ett blad från Journaling book och sedan klippt ut fjärilar från det mönstrade pappret.

Till sist blev det ännu en bröllops-LOÄven denna ganska enkel, men det mönstrade pappret räckte gott och det runda formen gör att det blir annorlunda.
&:et sitter mellan ett h och ett k från Maya Road. Även figurerna är från Maya Road. Jag har använt ett blad från Journaling Book men klippt bort lite av det så att det blev en lite mindre bit kvar.


Det var ett trevligt paket och färgerna är lätta att matcha med varandra i serien.

Har fått igång min inspiration riktigt bra nu. Det är kul att scrappa och jag riktigt längtar hem till mitt pysselbord!


Trist väder

Sicket himla trist väder det har varit idag. Vad passar bättre än att pigga upp sig med att åka till Bovallstrand? ;-)
Martin och Emmy följde med oss. Tyvärr var det nästan lite för tråkigt väder, Det låg en hel del snö uppåt, men det var som slush puppie och man blev genomblöt. Vi tog en hel del foton iallafall.

Man kan tydligt se att hängrännorna inte gör sitt jobb. Det blir blött upp på grunden för att det skvätter upp. Det måste åtgärdas snarast.

Det lilla garaget som står där man parkerar. Det kanske får plats med min C1:a ;-)


Baksidan av huset och ingången. Det lilla huset trodde jag var ett hönshus, men jag insåg idag att det nog bara var ett vanligt förråd.Kanske att det kan bli en liten gäststuga, eller ved? :-)


Utedasset. Jag kollade aldrig in det när vi var där sist. Det är ju verkligen nergånget, men jag blev lite smått överraskad av färgen inuti


Heja Sverige!!


Utsikt från platån som ligger högst upp på tomten.

Väl påpälsade, ändå var det kallt.

Jag har gjort en LO om vad E
mmy tyckte var roligast med dagen

När vi lekte Tittut i bilen! Papper från OA och America Crafts. Stjärnan är en ny stämpel från Arkivet.

Har även varit på trevlig tjejmiddag idag. Vi försöker få till det med jämna mellanrum, men nu var det ett bra tag sedan, Emmelie hade lagat väldigt god mat, som alltid.
Inte supersugen på att gå till jobbet imorgon, jag hade gärna varit ledig en dag till.
Glöm inte kolla in Arkivets blogg imorgon! http://arkivetdesign,blogg.se
Tjingeling!


Mässan

Härligt med  mässa, men man blir väldigt trött. Jag var där redan klockan 7 imorse för att hjäpa Arkivet bygga monter. Det var roligt och det gick himla smidigt. Vi var klara en halvtimma innan alla besökare kom, några montrar hade långt kvar kvart i elva. Efter elva gick jag runt och tittade och shoppade. Orkade ca en timma, sedan blev det för mycket folk. Gick och åt lunch ca en timma och sedan hade det lugnat ner sig lite.


Från Arkivets monter

Man kan skymta mina LO:s på väggen. Det var en häftig känsla att få se dem uppsatta!
Vad köpte jag då?
Det känns snarare som vad köpte jag inte?! :-) Haha, det blev en hel del, men jag tyckte att jag fick mycket för pengarna.


Översiktsbild på allt.

Ett helt gäng med papper köpt på Designat. De hade 12 mönstrade papper för hundra.  Även en overlay med hustema och chipboards. Det blev mycket med hustema idag.

Clearstamps från Prima och Snag´em. Stämpel från Arkivet. Några October Afternoonpapper som jag inte hade innan samt blommor på rea från Prickiform. Rub-ons från Fancy Pants och ett gäng med Thickers.

Chipboard alfabet från fyndlådan hos Bumblebee. Ett Maya Road-album i formen av ett hus, MR album på rea, lite mindre modell.MR etiketter.  Längst fram billiga småbokstäver. Bara 12 kr arket! Några fluid chalk, två band samt 4 chipboardfiskar som jag tänkte hitta på något med till huset!

Lite fancy pants, lite american craft, två ark med kraftigare plast som man kan använda till bian.

All cardstock, bland annat corduray som har en annan kärna som man kan ta fram genom att riva eller sandpappra.

Satte naturligtvis genast igång med ett projekt. Detta ska bli ett album om vårt nya hus. Jag vet inte ännu om det ska vara något slags fotoalbum eller bara tankar kring huset. Har inte kommit så långt ännu.
Har inte heller sorterat in allt, hade städat ¨på skrivbordet igår, men tja det gick ju sådär. Jag har dock gjort en ny bandförvaring och en ny blomförvaring. Får ta kort och visa någon dag.

Nu är det sängen som gäller!
Sov gott!

Mässhelg

I helgen är det mässa och det ser jag fram emot mycket! Jag ska hjälpa Arkivet lite på lördag morgon med att packa upp varor och sedan ska jag gå där inne ett tag. Har egentligen inte några planer på vad jag ska köpa. Jag får se lite vad det blir. Säkert ett helt gäng med papper och jag hoppas på lite billiga dekorationer. Kanske ska jag hitta ett billigt album för det börjar bli dags att starta ett album för nya huset! Vi har fått klart med allting nu!

Detta är ett kort som Kim tog när vi var där för en vecka sedan. Visst är det fint! ;-)
Det är mycket att göra med det.

Vardagsrummet med havsutsikt. Tanken är väl att ha ett fönster till så att det kommer in mer ljus.

En hederlig gammal vedspis i köket. Det finns inga vitvaror överhuvudtaget. Dessutom finns det inget avlopp, men det har vi tänkt att åtgärda det första vi gör. Det fanns möjlighet till att koppla på sig på det kommunala avloppet.

Tomten på baksidan. Den är i olika platåer och vi har tänkt att bygga ett trädäck högst upp med utsikt över havet!

Ikväll blir en lugn härlig helg men räkor och Let´s Dance! Jag har fredagsstädat lite nu och fixat lite i köket.

Lite vårkänsla även om ljuset ser rätt så trist ut.

Vi kanske ses imorgon på mässan?
Ha en skön helg!

Husägare!

Hur knasigt det än kan låta så är vi idag antagligen husägare!
Det har gått jättefort, förra söndagen hittade vi ett hus på nätet som legat ute i nästan ett år. Det ligger i Bovallstrand och vi har inte tänkt att flytta dit, utan ha det som ett sommarhus. Tanken på sommarhus har inte slagit oss innan, men helt plötsligt kändes det bara helt rätt. Jag kan inte lägga in bild på det, men länkar till annonsen.
http://w4.objektdata.se/pregen/048/OBJ5262_886509048/wp.htm
Kim har länge velat ha ett hus vid havet och vi har insett att om man ska komma in på bostadsmarknaden så måste man hitta hus där det är mycket att göra. Säljaren har accepterat vårt bud, nu väntar vi mest på att banken ska säga ok. Superspännande!

RSS 2.0