Imorgon åker vi...

till New York som är första stoppet på vår jordenrunt resa!
Tycker att det är så himla jobbigt att säga hejdå till alla så nu vill jag mest komma iväg så att jag har det överstökat. Igår sa jag hejdå till familjen och det är väl jobbigast tycker jag.

Har haft en härlig midsommar på sommarstället i Grebbestad. Vi var 22 personer i vårt hus som dukade långbord och hade det bra. Utgång på kvällen på Röde Orm såklart. Vart annars när man är i Grebbestad?! Det var en härlig sista helg med kompisarna iallafall.

Jag och mamma spelade golftävling igår med. Vi kom sist! Men det var trevligt iallafall.

Hattar mest omkring här hemma nu och får inte så mycket gjort. Tvättar och fixar en massa småsaker. Ska ta tag i tvätten nu!


trevlig tur på stan

Idag tog jag mig i kragen och tog  mig in till stan. Ville hitta en skjorta och en anteckningsbok. Letade efter en skjorta som är tunn och sval att ha över om det är lite kyligt eller om man brännt sig eller så. Det var svårt att hitta. Jag vill helst inte att den ska vara vit heller för det blir aldrig rent. Hittade istället en söt blus som var tunn och sval. Har bytt en t-shirt i packningen mot den.
Köpte även en svart liten anteckningsnok att ha till resedagbok. Det är alltid roligt att ha efter resan för att komma ihåg.

Åt middag på en tapasrestaurang tillsammans med Kims mamma, kusin och lillebror. Det var en lite udda samling men det var trevligt!

Tror inte att vi har så jättemycket kvar att fixa nu, men det verkar ju lite konstigt. Det måste finnas saker som vi har glömt på något sätt. Ska fundera på det tills imorgon.

Har läst ut en bok av Hanne-Vibeke Holst idag som var mycket bra, Kungamordet. Spännande och man fastnade i den. Låg och läste till halv 4 i natt! Tur att jag blev klar med den nu så jag slipper det i natt.

Imorgon bär det av till Grebbestad och midsommarfirande. Tyvärr ser det ut att bli dåligt väder men det blir säkert trevligt iallafall!

Fler kort

Har ägnat ganska stor del av min dag idag med att göra kort. Jag ska plocka ner pysslet om några dagar så jag passar på att göra kort som jag ska lämna till försäljning och ge innan vi åker.
image123

image124

Två bröllopskort att sälja. På det första sitter hjärtanen på distanskuddar.

image125
Jag är så nöjd med mitt köp av stickers. Det går så otroligt mycket fortare att göra kort och penny black är ju söta men väldigt dyra. Jag kan köpa väldigt många stickers innan jag ens kommer upp i priset av en stämpel. Det är riktigt bra. Något mer som jag var riktigt nöjd med av helgens inköp var nya cellofanpåsar som var lite mindre och passar perfekt samt att de har igenklistringsbar remsa på. Helt underbart!
image126
Stansade ut några grattis av blossom när jag var på träffen så att jag skulle kunna göra några kort med dem.
image127
Grodorna är ju bara så söta. Ibland räcker det såhär för ett kort.

Har ganska tråkigt just nu. Går mest och väntar på att åka iväg. Egentligen skulle jag kunna göra massa saker men man blir helt slapp av att inte göra någonting. Ska försöka ta mig för lite grann iallafall innan jag ska iväg och jobba idag.

Pysselträff

Idag har jag varit på pysselträff. Det är superroligt men man blir väldigt trött. Kom dit vid 10 och åkte vid 20. Då hade jag varit igång hela tiden. Hann med en hel del iallafall. Var nog mer produktiv än vad jag brukar vara.
image112
Jag köpte stickers av kortmakaren. Det var ganska många på och de kostade 15 kr. Det tycker jag var ett bra pris. Köpte både grodor och igelkottar,
image113
Lånade även blossom av kortmakaren. Varför har jag inte sett det innan? Det var ju jättefiint!  Även denna grodan var en stickers.
image114
Ett beställningskort.
image115
image116
Grattis stämpeln är från Kortmakaren och den köpte jag på träffen.
image117
Grodpappret från Cloud 9. Blommorna köpte jag från Stämpelboden som även de var med på träffen.
image118
Lånade stämpel av MalinA och liftade mig själv från ett kort i höstas.
image119
Två vinflaskekort.
Började på ett kort till men jag känner mig inte riktigt färdig med det.

Igår var jag på golfbanan med brorsan och gick caddie för honom, tänke inte på att smörja in mig så då fick jag såhär snygg bränna
image120
Härlig bonnebränna!
Vi hade lite gårdsfest igår kväll. Grillade på baksidan och kollade på lite humorklipp hemma hos oss sen.
image121
image122

Det var riktigt trevligt. Det är sådant här som jag kommer att sakna när vi är borta. Det är så härligt att bara vara lite spontan med sina kompisar och hitta på roliga saker.

Filurer!

Såg nu att de hade avgjort i scraputmaningens filurtävling så då kan jag ju visa upp de kort som jag skickade in till tävlingen:
image108
Första deltävlingen var att man skulle paperpierca filuren.
image109
Den andra var efter en skiss som var väldigt rolig att jobba efter. Den såg ut såhär:
image110

Sista kortet var på temat humör och då gjorde jag såhär:
image111
Detta kort fick en kompis som har varit borta i Afrika i 7 veckor.

Jag var nöjd med mina kort iallafall även om jag inte vann något.

Beställningskort

Fick beställning på två kort av jobbarkompisar till mamma. Ett var till ett brudpar, men där väntar jag på namnen och ett var ett 50-års kort. Hon ville att det skulle vara lite humoristiskt och vad passar då bättre än tantstämpeln från eat cake graphics
image107

Jag är lite dålig på att använda blommor eller jag tycker helt enkelt inte att de är så snygga. Det blir så osymetriskt när vissa blommor har fyra blad. Det gillar jag inte, men i den här kombinationen blev det riktigt bra. Det kanske blev lite overdo men all doodling men det liksom bara fortsatte när jag väl hade börjat.

Kims mamma vill ha några vinflasketags så jag får väl se till att fixa det. Måste fylla på med bazzils också innan träffen. Får väl försöka fixa det imorgon.

Har provpackat nu, det blev snabbt fullt och då fick jag ändå inte med allt jag ville. Men Kim har inte packat ännu och hans säck är lite större så kanske att mina böcker kan få åka med.

Resfeber

Idag har jag börjat känna av resfeber. Det var en artikel i GP som utlöste det. De skrev om sommarpratarna och då kunde jag höra radion som var på uppe på landet och hur mamma fixade med sommarmat i solen. Då började jag undra varför vi åker när det är som finast i Sverige? Jag visste att det här skulle komma, men ändå känns det lite jobbigt. Att längta hem redan innan man har åkt liksom.

Har gjort två nya kort.
image105
Ett sommarkort till i pastelliga färger

image106
Grattiskortet till Kim när han fyllde år i måndags.

Tack för titten! Skriv gärna en kommentar.

1 nytt och massa gammalt

Gjorde ett kort till en kille som jag var hemma hos idag och kollade på fotboll hos. Han älskar IFK så det passade så väldigt brta att jag fick en fotbollskillestämpel idag. Han är tillsammans med en gammal jobbarkompis till mig och det var så härligt att träffa henne. Det var mycket roligare än att kolla på fotbollen! Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Jag har ju gjort en massa kort innan jag startade den här bloggen. De har tidigare legat på pyssel.net i min visningstråd men det blev helt konstigt där nu så jag tänkte att jag lägger upp en del av dem här. Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
 
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket  Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
 


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
 

Detta är ett urval av alla kort som jag har gjort. De är lite olika stora för det var li

3 nya kort

Idag kom Magnoliastämplarna. Jag var lite missnöjd med några av dem. Ska sälja dem vidare, men jag tänkte vänta tills lördag på pysselträffen. De kan få första tjing på de grejorna som jag ska sälja och sedan säljer jag resten på forumet. Det är lite mer saker än stämplarna.
Gjorde iallafall 3 kort, men bara ett med de nya stämplarna.
image102
Satte på ett tjejhuvud på stämpeln istället. Tjejer spelar ju fotboll de med och det funkade finfint tycker jag.

image103

Hade så mycket svart cardstock kvar så jag ville göra ett kort av det. De gröna ringarna låg på bordet och så blev kortet som det blev.

image104
Filurerna liksom talar till en. Det är självklart att det är lite retsamt att gå på semester när andra inte gör det så jag tyckte att den retsamma filuren passade så bra.

Tryckte på gravidlinnet idag med. Glömde av att fota innan jag gav bort det men det står goding över magen. Tyctke att det var lite roligare än bebis som det brukar stå.

Kims födelsedag

Idag är det Kims födelsedag! Väckte honom i morse med pannkakstårta såklart!
Det är det bästa han vet.Han fick en ryggsäck som passar inför resan av mig.

I lördags gjorde jag en vinflasketag till en flaska vi gav bort. Jag har inte sett någon sådan innan även om jag fattar att det naturligtvis har gjorts innan. Såhär blev min:
image99

Det är ett vin som passar till fisk och skaldjur som Kim köpt. Tydligen finns det bara 300 exemplar i Sverige.
Inuti skrev jag om vinet.
image100

image101

Det var roligt att göra och det gick ganska fort. Ska nog se till att göra några stycken på lördag när jag ska på pysselträff. Det ser jag verkligen fram emot. Det blir väl det sista jag pysslar innan vi åker. Jag ska låna ut mina saker till en kompis.

Varmt!

Det har varit riktigt varmt i helgen, herrejistanes! Man kan inte tro att det är sant. Det är två veckor kvar till midsommar och det är lika varmt som i mitten på juli. Riktigt gött!
Examen gick bra, det var en trevlig cermoni och efter hade vi "kalas" hemma. Många trevliga gäster och fina presenter. Jag fick bla en klocka från mina föräldrar vilket var lite otippat. image96
Kim grillar på altanen. Det blev grillbuffe men potatissallad och lite olika röror. Gott!

Igår var vi och tittade på när Götheborg kom in i hamn. Hon är så fin! Men det var väldigt mycket folk och otroligt varmt.
image97

Sedan var det dags för kalas för Kim eftersom att han fyller år imorgon.

På kvällen var vi bortbjudna. Otroligt trevligt och god mat. Vilken härlig kväll det var!

Idag började vi packa ihop vårt hem inför resan. Vi ska ju bara ta bort kläder och dylikt men det blir ändå mycket. Vi tvättade 4 maskiner med samtidigt. Man hinner samla på sig så otroligt mycket skit på några år. Vi slängde ganska mycket men det finns mycket kvar ändå.

Sista rycket med arbet imorgon sedan är det sommarlov!

Examen idag!

Idag är det sista dagen i skolan! Eller ja egentligen var det ju igår för då var det opponering av uppsatsen, vilket gick väldigt bra. Vi fick några kompletteringar såklart det får man alltid men vi var nog de som fick minst att göra. På måndag ska vi sätta oss med det. Så idag är det alltså slutceremoni och ikväll ska jag bjuda på buffé för släkt och vänner hemma hos mamma och pappa. Det känns ändå härligt på något vis även om det är ganska overkligt. Som tur är så söker jag ju inte jobb ännu eftersom att jag ska resa. Det finns ändå inte några jobb att söka!

Helgen ser ju ut att bli underbar. Fint väder och varmt. Imorgon kommer Götheborg tillbaka och det tänkte jag gå och kolla på. Det är ganska häftigt! K fyller år på måndag så han ska ha kalas på lördag och vi är bortbjudna på kvällen så det blir en härlig dag!

Tryck på linne

Gjorde ett linne till K:s kusin som tog studenten igår.
image94

Tryckte studen tt07 på sidan
image95

får väl se om hon använde det igår kväll

Det var roligt att trycka så det kommer säkert mer.

Nationaldag!

image93

Ja det är ju nationaldag idag men det känns ju mer som en vanlig söndag. Vi har varit en sväng på Liseberg för att kolla när scouterna hissade flaggan, men det var senare än vi hade trott så vi tröttnade. K åkte uppswinget med.

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Var vid Tjärnet och grillade tillsammans med några kompisar. Supermysigt! Det är kanske värt med nationaldag när man får en trevlig kväll innan!

Ikväll är det lite jobb och sedan tänkte jag kolla på matchen mellan Sverige och Island. Imorgon är det opponering av arbetet. Det ska bli spännande. Har suttit nu och läst igenom de arbeten som ska vara under dagen och snart ska jag rätta stavfel på det arbeter som jag opponerar på.

Ha en bra nationaldag!

50,60-talsfest!

Igår var det alltså 50,60-tals fest! Mycket trevligt och i princip alla kom utklädda. Vi var omkring 50 personer som hade en riktigt trevlig kväll.

image84
Hela gänget som fixade festen!
image86
Halsbandet har jag gjort själv av flirtkulor!
image87

image88

image89

image90

image91

image92

Nu ligger jag hemma i soffan och är trött!
Men det har varit en rolig helg!

Fortsättning på minialbum

Fortsatte på mitt minialbum ikväll. Nu är det nästan fullt
image75
Satte på ett i också för det hade ju ramlat bort, men tyvärr hade jag inte i samma färg, men det gör inte så mycket
image76
image77

image78

image79

image80

image81
Sista fick jag sätta över två sidor för den blev så stor

Gjorde färdigt ett studenkort med till K:s kusin som går ut nästa vecka
image82

Sov gott!


Festförberedelser

Imorgon är det dags för årets fest!! Vi har alltid en fest på försommaren och iår är temat 50,60-tal. Jag är så peppad! Har gjort några namnlappar till imorgon. Vi är sex st som fixar och vi brukar vara olika slags värdinnor.
image74
Gjorde den rosa först och den kändes lite 50-tal men sedan vet jag inte.

Tar bort överdelen efter klagomål, hade på känn att den var lite jobbig.

Har totalt fastnat i Ortbox nu och jag är inte ensam ;-) Får mail om olika banor osv.

Ha en skön helg det ska jag ha!

RSS 2.0