Bröllopsbilder

I fredags fick vi våra bilder från fotograf Veronica. Hon är superduktig och jag kan verkligen rekommendera henne!
Här kommer några av mina favoriter.



Frisyren växer fram


Färdig med frilla och make!


Påklädning!







Bilden som vi hade i GP förförra veckan




Det här är nog min favorit! Den förmedlar känslan på något sätt. Jag älskar den!



Vi blev lyckönskade av så otroligt många människor när vi gick genom Grebbestad. Många stannade och tittade. Andra pratade lite med oss, några tog kort och de allra flest log och skrattade. Så härligt!



Det här är Kims favorit. Det blåa rakt bakom oss är tärnorna som väntar på att vi ska komma!




På Martins bröllop för tre år sedan så råkade vi ta en sådan här bild. Den blev så rolig så vi ville gärna ta en på vårt bröllop med.


Den här bilden är tuff!


Vi hade en sådan otrolig tur med vädret! Det var som att det var gjort för vår skull!


Vi avger våra löften


Det här fotot tycker jag också om väldigt mycket. Gamla händer är så fina!






Alla gäster!



Det finns hur många fina bilder som helst! Jag är verkligen nöjd med våra bilder! Det kommer att bli mycket scrappat framöver! Har redan gjort två LO:s men inte fotat dem ännu.

Imorgon har jag tisdagsfikat så ikväll har jag bakat. Pröva Chokladkolapaj med lingon, väldigt gott!

Tjingeling!


Inget möte=pysseltid!

Blev inget möte idag, alltså kunde jag åka hem och sätta mig vid pysselbordet. Fick gjort några kort. Alltid trevligt!


Detta till en utmaning på svenskscrapbooking. Det var en skiss och det skulle vara ett julkort.


Har gjort en massa småkort nu av spillbitar, mest för att visa på kursen. Så de ska vara ganska enkla, men det brukar jag oftast göra iallafall.

Stickers från ICA Maxi!


Är ju inte så förtjust i blommor, men jag tänkte ge det en chans till kursen.



Dettta kort blev helkonstigt scannat. Det är egentligen mellanblått, men för att få fram mönsterpappret var jag tvungen att mörka ner det till detta. Nåja, det enklaste av alla kort. Mönsterpapper och en rubon!

Sov så gott! Imorgon bär det av till Ullared!


Härlig men snabb helg

Vart tog den här helgen vägen? Jisses vad tiden går fort ibland. I fredags hade vi tjejmiddag här hemma. Vi har kört igång med det och det är något slags tema på middagarna. Jag hade valt barndomens fredagar som tema. Till förrätt var det avocado och räkor. Det gillade jag väldigt mycket som liten och gör det fortfarande. Till huvudrätt gjorde jag pizzabottnar och sedan fick man välja själv vad man ville ha på. Jag växte upp lite innan tacosboomen. Det var mest hemmagjorde pizza hemma hos oss faktiskt. Nåväl ,till efterrätt var det en gammal barnkalasfavorit - Svampskog. Det innebär att man sätter bananbitar i grädde och sätter en inlagd aprikos ovanpå. Som prickar river man lite choklad över. Det är egentligen inte särskilt gott, men lite roligt att ha med. Jag hade även gjort en chokladkolapaj med lingon till kaffet istället för att det skulle vara något lite godare.
Lördagen shoppade jag loss på skor. Hittade ett par svarta stövlar och ett par skor. Dessutom hittade vi ett par till Kim som både han och jag gillade. Mycket bra!  På kvällen var det dags för fest hos A och E. Kul!
I går var det helt underbart väder. Vi var ute och plockade svamp i skogen med A och E och E:s föräldrar. Supermysigt. Lite svamp fick vi men det var mest härligt att vara ute. E:s pappa hade lagat jättegod mat och livet var bara härligt!
 
Även den här veckan känns det som att det är lite tid att skapa på. Jag är fortfarande sugen. Ska nog försöka göra lite fler kort. Bra att ha till kursen och det går fort att göra.

Kim hade bakat kanelbullar när jag kom hem från träningen idag! Mys!

Vinn stämplar

Man kan vinna stämplar hos Forma Hantverk.
Såhär ser de ut!


Lycka till!


En Lo till

Jag har kommit in i ett scrapstim. Tycker att det är hur roligt som helst. Skulle gärna sitta hela dagarna och bara skapa! Tyvärr måste man ju jobba lite med, och gå på tråkiga möten! Men lite har jag gjort nu när jag kom hem.

Såg dikten på Svenskscrapbooking och blev så inspirerad. Den var bra tycker jag och passar den här tjejen! Vi passade henne en stund idag och hon är ju så go! Gillar kortet så det fick vara med igen!

Gjorde även ett litet kort av lite överbliviet.

Håller på att samla ihop lite kort till kursen jag ska ha. Det verkar som att vi blir ganska många, men det är ju bara roligt. Imorse var det en tjej som frågade om hon fick ta med en annan från sitt hus. Ja vad säger man, klart att det går bra. Alltid trevligt att göra något tillsammans med dem på jobbet. Jag tycker att man får en bättre relation då.


Ett litet kort till med lite leftovers från LO:n om mig.

Ha en bra kväll!

Några bröllops LO

Har påbörjat vårt bröllopsalbum. Det kommer att bli lite blandade stilar tror jag. Svårt att bara bestämma sig för en stil.
Såhär ser de tre första LO:sarna ut iallafall.

Orkar inte redigera bilderna.


Denna Lo var med i förra inlägger men här något bättre fotad.



Har även gjort en Lo till min BOM bara för att jag ville arbeta med October Afternoon papprerna!


Kortet tog vi i all hast (osminkad på fredag eftermiddag) bara för att jag skulle kunna skicka in mitt nya körkort, bilden kom förövrigt tillbaka idag för att den hade blivit vikt i posthanteringen. Tröttsamt!

Idag ska vi passa goa Emmy!

Cykelhajk och bröllopsbild

I helgen har jag varit på cykelhajk. Vi startade i fredags med att cykla till Aspen, en sjö mellan Partille och Lerum. Ganska platt hela vägen så det var en lagom start.



Mikael lagar mat.


Frukost tidigt på lördag morgon. Det var lite kallt att sova i vindskydd så vi vaknade ganska tidigt, men det var en fin morgon!



Vi fortsatte sedan från Jonsered till Landvetter, Tahult och sedan via Öjersjö till Lilla Delsjön. Det var många uppförsbackar! Bland annat en 900 meter lång uppförsbacke som vi kämpade oss uppför.

Vi pausar lite och kör en tävling. Den som kan äta två formbröd fortast och sedan vissla.




Lunchlagning mitt i skogen. Vi gjorde pestomos med kassler. Det var helt underbart väder hela helgen!


En fullpackade cykel!


Mys vid grillstugan vid Lilla Delsjön.


Trötta ledare. Vi gick och la oss halv nio på kvällen, helt slut!


På söndagen cyklade vi till vår scoutstuga och fixade iordning det material som vi hade haft med oss.
Det var verkligen en härlig helg!

Var även på Elvis igår. Teatern som är gjord och framförs av utvecklingsstörda från Hudiksvall. Den var helt underbar!!Man blev glad i hela hjärtat!

Idag var vi med i tidningen. Vår bröllopsbild var med på familjesidorna.  http://www.gp.se/ic/Master.do?ClkImg=GP_06812405.jpg&Frm=y&Pl=1&ClickSource=List&Did=FA&Pid=GP&state=doShowAd
är adressen om ni vill se!

Gjorde en LO igår väldigt fort. Den är så otroligt dåligt fotad, men jag orkar inte göra om det.

Ska in i bröllopsalbumet.

Ha en härlig vecka!

Kortkurs

Flera gånger har kollegorna på jobbet undrat om vi inte kan ha en liten kortkurs. Klart att jag vill det, är ju hur kul som helst. Så nu har jag bestämt den 8/10 i skolan. Jag inhandlar material och lite fika och så skapar vi på. Jag kom då på att jag har en massa scrappat såklart, men nästan inga kort. Antingen har jag gett bort dem eller så har jag sålt. Gör ju inte så himla kort nuförtiden heller så det blir inga som blir liggande. Har gjort några stycken nu iallafall så att jag har. Försökte att tänka på att göra dem i lite olika svårighetsgrad så att de kan vara lätta att inspireras av.


Stämpeln köpte jag på mässan. Det är Tomas glöggar från Kortmakaren. Han får nog pryda årets julkort. Pappret är från Forma Hantverk och är deras egna.


Ett väldigt enkelt kort, mest för att visa vad man kan göra med lite papper och ett motiv.


Pappret från OA såklart! Stämpeln fick jag på min möhippa från söta Ele med syster. De tyckte att det passade en scout och nu passar den ännu bättre inför hösten.


Kortet är vitt så det var lite svårt att scanna. Lack på hjärtat, men det syns knappt.
Renen är ju underbart söt! Målat med barn-akvarellpennor! Har inte använt dem på länge men nu är jag helt såld. Det går så fort och man behöver inte ta fram distresserna. Jag har alltid gillat distresserna, men nu har jag legat av mig och tycker att de är lite jobbiga. Målade en del med dem igår på pysselträffen och så länge man har dem framme och använder sig av dem så är det väl ok.

Gillar att göra lite sådana här kort med humor. Även denna gjord med akvarellpennor. Enklast möjliga design, lätt att härma, men går att ändra i oändlighet.


Ett kort i samma färger som LO:n nedan. Hopplöst att scanna när det är något som sticker ut lite. Alla papper från OA.


En till Emmy-LO har jag också gjort. Pappret från Cordinations. Har filat på det för att få fram hjärtat och dragit lite med filen överallt för att få fram färgen som ligger i botten. Köpte 6 olika färger av dessa cs på mässan.

Idag har jag gjort en LO med kort på alla som jobbar på mitt jobb som jag ska sätta upp i personalrummet. Så trevligt att göra saker när andra blir glada för det man gör!


Nä dags för bingen!

Sov sött!


Mer shopping och skapat

En liten sväng idag på förmiddagen hann vi med. Återigen shoppade jag för lite mer än vad jag hade tänkt mig. Köpte MM:s magnetstämplar. Har funderat på dem ett tag och tycker att de är väldigt fina, men kanske inte hade tänkt att köpa dem nu. Så blev det iallafall.

Köpte de två papprerna från October Afternoon som jag inte hade köpt igår. Tycker att de är så fina!! Lite fler BIA-saker och jag visar lite längre ner varför, mer band, ett häfte med alfabetsstickers i miniformat och 2 fluid chalk.


Detta lilla paket fick jag från min MHV på svenskscrapbooking denna månad. Hon var snabb!
Så nu lär jag väl inte behöva fler saker på ett bra tag!


Jag köpte akrylcovers till BIA:n igår och blev så sugen på att sätta igång och skapa. Köpte även en 12X12 overlay som jag skar ner i 4 bitar. Då blev det ett perfekt litet album. Man måste verkligen tänka till när man gör genomskinligt. Jag insåg vad jag hade gjort för misstag lite för sent, men man lär sig till nästa gång. Jag borde ha satt alla bilder i samma höjd så att de inte syns igenom på första sidan, men ok, det får vara så.
 
  
 

Jag blev nöjd med det iallafall och nu har jag köpt så att jag kan göra 2 st till.

Har även gjort tre LO:s

Här använde jag wordlen som jag skrev om för några dagar sedan och gjorde en LO om bloggen. Är helt såld på den här wordladrarna nu (vilket ord det blev)


Den blev lite suddig för kapsylen sticker ut så det är svårt att scanna.


Äppelpappret är verkligen helt underbart!! Åh jag är så glad att jag hittade dem på mässan!

Nästa vecka är det någoting varje kväll och cykelhajk till helgen så det kommer nog inte att bli så mycket skapat. Får bara gå och titta på mina fina saker!!

Ha en förnämlig vecka!

Jag har tokshoppat!!

Precis hemkommen från Mässan och lägger ut allt jag har köpt på golvet och inser att jag har verkligen tokshoppat. Visserligen väldigt trevliga saker, men det var nästan så att jag fick dåligt samvete. Varför vet jag inte egentligen, andra lägger säkert sina pengar på annat, men det känns som att det är något fult med att lägga så mycket pengar på sin hobby. Nåväl, det riktigt kliar i fingrarna att få göra saker med det nya iallafall!!


En liten översikt på mönstrade papper 1. Granpapper från Forma Hantverk längst till vänster följt av massor med October Afternoon papper. Sedan lite blandat. En overlay i 12x12 med.


Lite mer närbild på OA papprerna. De är jag verkligen nöjd med! Gillar deras mönster så himla mycket!!


5 thickers (som att jag inte hade det innan, men man kan aldrig få för många!) samt ett rubonsark. Arket samt det röda och gula var på rea!

En bandhög med prickig organza, fler thickersliknande bokstäver samt extrafickor till ett 12x6 album. Rubons från Kaiser


Rubons från fancy Pants, det är Liola som har lurat in mig på dem ;-) Det blåa är ett 12x6 album, tickets, bottle caps i svart, 2 stämplar, en Tomas från Kortmakaren samt en uggla från något norskt företag. bling från kaiser samt häftare från MM. Några rullar punchinella!

Dessutom lite till BIA:n. Några fler spiraler i andra färger och storlekar samt några omslag. Det ska bli fler album för det är riktigt roligt!!


Cardstock. De 6 första är sådana som har en annan färg på kärnan. Det ska bli roligt att testa!!


Översikt på mönstrade papper 2. En hel del från American Crafts och Fancy Pants. Lite blandade märken med.


Liten närbild på papprerna. Jag tror att jag har shoppat för ca 1300 kr och det är mycket!!
Nu ska jag upp och äta tacos med Liola och hennes familj, Kim är på en andra svensexa idag!

Wordle

Man kan göra en textväv på den här hemsidan: http://wordle.net
Coolt att skriva ut till en LO tex. Jag skrev in länken till min blogg och fick följande wordle


Man kan leka med den och göra en massa olika. Skoj!

Liten bok

Just nu går nästan all tid åt till jobbet. Det är så mycket jobb med att starta upp en termin och speciellt för en helt ny lärare som mig. Barnen jobbar på bra, men först nu kan man ju börja se om ens ideér fungerar eller om det blir för mycket.  Det är svårt att veta vilken nivå som man ska lägga sig på. Vilka krav ska man ställa på barn i tvåan? Nu har vi 
2-3 lärare iallafall gemensamt bestämt läxan för de närmaste veckorna och i svenska ska de läsa en text, ta ut 10 ord som de inte kunde eller behöver träna på att stava och göra meningar till 5 av de orden. Jag tänkte då att vi skulle samla dessa ord och även andra som jag behöver skriva på tavlan i en bok så att de kan gå och kolla där när de behöver stava till något. Var naturligtvis tvungen att scrappa den lite.


Jag gjorde ju födelsedagskort med filuren som ger en present och jag tycker att den passar bra. Den är könsneutral och ser go´ut! Barnen har kallat dem allt möjligt, från grodor till konstiga figurer. Anledningen till att det är ett snabel-a är att de vanliga a:na var slut, men jag tyckte att det blev lite roligt.

Imorgon är det dags för fotografering. Måste fundera ut vad jag ska ha på mig. Hur många lärare har man inte skrattat åt under sin egen skoltid? Haha, jag vet att det tex cirkulerar lite inscannade kort på Facebook på våra lärare som vi hade på lågstadiet. Så det är viktiga beslut ;-)

Ser mycker fram emot mässan i helgen. Jag går och funderar på vad jag ska köpa. Definitivt lite BIA-grejor iallafall. Rubons vill jag ha, nya mönsterpapper, gärna från October Afternoon, och lite annat smått och gott!

RSS 2.0